„Hyundai“ ketina tapti pirmuoju pasaulyje automobilių gamintoju, kuris gamins kitokius automobilius. Jiems atidaryti ir užvesti nereikės jokių raktų ar išmaniųjų telefonų. Tai kas bus vietoj to? Tikrai taip, 2019-isiais pasirodysiančio visureigio „Santa Fe“ durų spynelių atrakinimui ir automobilio užvedimui bus naudojami pirštų atspaudų jutikliai.

Pirštų atspaudų jutikliai bus įrengti automobilių durų rankenėlėse ir ant automobilio užvedimo mygtuko. Palietus pastarąjį mygtuką ir nuskenavus piršto atspaudą, iškart matysime savo asmeninį profilį, o tai pasak gamintojo duos daug naudos.

Pagal asmeninį profilį iškart susireguliuos sėdynės, šoniniai veidrodėliai bei visi ryšio parametrai taip, kaip būsime nurodę anksčiau.

Ateityje taip bus galima automatiškai sureguliuoti automobilio viduje pageidaujamą temperatūrą, vairo kolonėlės padėtį ir kitus asmeninius automobilio sureguliavimus.

„Hyundai“ teigia, kad ši sistema naudoja labai patikimus jutiklius ir gali pasigirti išskirtinai aukštu saugumu. Tikimybė, kad kas nors kitas, o ne pats savininkas, atrakins automobilį yra tik 1 iš 50 000.

Kaip ši sistema veikia esant lietingam orui dar kyla klausimų, nes turbūt daugelis susidūrėme su tokia situacija, kai po dušo išmaniųjų telefonų pirštų atspaudų skaitytuvai sunkiai nuskaito pirštų atspaudus. Tad kaip ši „Hyundai“ sistema veiks esant drėgniems orams dar teks palaukti.

Kompanija teigia, kad laikui bėgant ši sistema toliau tobulės ir dar labiau didės jos tikslumas. Viskas vyks automatiškai ir kiekvieną kartą pasinaudojus šiais pirštų atspaudų jutikliais pati sistema mokysis iš savo klaidų.

Akivaizdu, jog ši technologija turi veikti 100 %, kad gamintojai išdrįstų pilnai pakeisti automobilio atrakinimo ir užvedimo raktelius pirštų atspaudų jutikliais. Tai yra kritiniai dalykai ir tikriausiai retas automobilio pirkėjas rizikuos dešimtimis tūkstančių eurų vertės automobiliu dėl kokios netikėtos klaidelės.

Pranešime spaudai kompanija nenurodo, kad toks atrakinimo būdas bus naudojamas ir automobilio bagažinei, tačiau galima daryti prielaidą, kad automobilis turės vadinamą FOB raktą arba jį atrakinti bus galima ir išmaniuoju telefonu.

Tad tokia „Hyundai“ naujiena žymi, kad automobilių raktelių dienos suskaičiuotos ir pereiname į naują automobilių amžių, kuriame tiesiog užteks pridėti savo pirštą prie jutiklio.

Šaltinis:http://technologijos.lt