Geriausiems berniukams – brangiausi automobiliai. Taip galima būtų apibendrinti realiausio pretendento šiemet laimėti geriausiam planetos futbolininkui skiriamą „Auksinį kamuolį“ patį gražiausią eksponatą. Tarp daugybės išskirtinių automobilių C.Ronaldo turi vieną, kuris portugalui kelia ypatingą pasididžiavimą. Tai 830 tūkst. svarų sterlingų kainuojantis „Bugatti Veyron“.

Teigiama, kad šį keturratį šedevrą Portugalijos rinktinės žvaigždė pamėgo po to, kai sudaužė savąjį „Ferrari 599 GTB Fiorano“. 2009 m., praėjus vos kelioms dienoms po to, kai šis eiklusis itališkas žirgas buvo atsiųstas iš C.Ronaldo gimtosios Portugalijos, jis skubėjo į treniruotę. Teigiama, kad futbolininkas norėjo išbandyti 100 km/val. per 3,7 sek. pasiekiančio automobilio galimybes ir rėžėsi į apsauginę sienelę.

„Visas automobilio priekis buvo tiesiog sumaitotas, o aplink mėtėsi daugybė nuolaužų. Iš “Ferrari„ išlipęs vairuotojas atrodė suglumęs ir labai nusiminęs. Tuomet mano dukra sušuko: “O Dieve, negaliu patikėti! Juk tai C.Ronaldo!„ Jis neatrodė sužeistas, o tai, pažiūrėjus į jo automobilį, atrodė kaip stebuklas“, – apie avariją pasakojo įvykį mačiusi liudininkė Dena Glass.

 

Portugalai mėgsta prabangą

 

Iš automobilio praktiškai nieko neliko, tačiau portugalas pernelyg neliūdėjo. Iš treniruotės žvaigždė grįžo prabangiu nuosavu 150 tūkst. svarų sterlingų vertės „Bentley“, kurį portugalui atvairavo artimieji. Pernelyg krimstis nebuvo ko. Jau tuomet futbolininko garaže stovėjo keli ypatingi žaisliukai.

Turbūt įspūdingiausias – 350 tūkst. svarų sterlingų kainuojantis „Rolls-Royce Phantom“, ant kurio puikuojasi 150 tūkst. svarų sterlingų C.Ronaldo atsiėję automobilio registracijos numeriai su inicialais „CR7“.

Madrido „Real“ lyderiui taip pat priklauso du „Porsche Cayennes“, „BMW M6“, „BMW X5“, „Ferrari 360“, „Porsche 911“ ir vienas labiausiai futbolininkų mėgstamų „Audi R8“.

Savo tautiečio pramintais takais žingsniuoja ir kitas Portugalijos rinktinės saugas Nani. „Manchester United“ žvaigždė savo kolekcijoje turi 137 tūkst. svarų sterlingų kainuojantį „Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni“. Tokių eksponatų sukurta vos 250, tad Nani automobilių kolekcininkai vadina tikru laimės kūdikiu. Futbolininkas yra sulaukęs ne vieno viliojamo pasiūlymo parduoti.

savo keturratį „jautį“, tačiau visus juos atmetė.

 

W.Rooney – rekordininkas

 

Jei norėtų, įdomią ištaigingų automobilių parodą galėtų surengti Anglijos nacionalinės rinktinės žvaigždės. Vienas pirmųjų didžiulę keturražių transporto priemonių kolekciją pradėjo kaupti buvusi šios šalies nacionalinės komandos žvaigždė Davidas Beckhamas, o paskui jį šiuo pomėgiu užsikrėtė ir dabartiniai Anglijos rinktinės lyderiai.

Paklaustas, kuris automobilis šiuo metu pats mylimiausias, Londono „Chelsea“ kapitonas Johnas Terry nedvejodamas išpyškina: „Bentley Continental“. Nors anglas savo garaže turi ne vieną prabangų eksponatą, būtent šis automobilis futbolininkui yra mėgstamiausias, jis pažymėtas išskirtiniais numeriais 26JT.

„Liverpool“ žvaigždei Stevenui Gerrardui imponuoja didelių gabaritų automobiliai. Jis kasdien važinėja „Range Rover Sport“, tačiau svarbesnėmis progomis smalsuolių žvilgsnius gali prikaustyti ir 100 tūkst. svarų sterlingų vertės prabangiuoju „Bentley Continental GTC“. Be šių automobilių, S.Gerrardą Mersisaido gatvėse galite išvysti vairuojantį „Porsche 911 Turbo“, „Mercedes SLK“ ar „Aston Martin Vanquish“.

Vis dėlto visišku automobilių maniaku galima būtų laikyti „Manchester United“ puolėją Wayne‘ą Rooney. Šio strazdaniaus kolekcijoje vienu metu buvo net dvylika automobilių. Spalvų ir modelių įvairovė taip pat plati: nuo „Ford KA“, „VW Golf 32“ ir „Mini GP“ iki „Bentley Continental GTC Speed“ ir „Lamborghini Gallardo Spyder“. Iš viso anglas turi keturis mersedesus bei tris BMW automobilius.

 

Olandas dievina „senukus“

 

Persikėlęs žaisti į Angliją čia žaisminga britiška liga.

kaipmat užsikrėtė ir Olandijos rinktinės atakų lyderis Robinas Van Persie.

Tiesa, „oranžinių“ puolėjas visuomet teikė pirmenybę seniems automobiliams. Vienu labiausiai mėgstamų olando eksponatų yra prieš kelerius metus įsigytas mažutis žydros spalvos 1991-ųjų „Nissan Figaro“.

Ispanijos rinktinės ir Londono „Chelsea“ žvaigždė Fernando Torresas renkasi solidumą ir į treniruotes važinėja „Aston Martin DB9 Coupe“ automobiliu.

Kuo pasigirti turi ir pirmosiose Europos čempionato rungtynėse F.Torreso varžovu buvęs italas Mario Balotelli. Aikštingojo italo vairuojamas automobilis keičiasi lygiai taip pat dažnai kaip ir jo nuotaikos. Dar neseniai jis visiems dievagojosi į nieką nekeisiantis savojo „Audi R8“, o vienąsyk ėmė ir persėdo į prabangų „Maserati“.

 

D.Drogba juokindavo draugus

 

Geriausias planetos futbolininkas Lionelis Messi šias pirmenybes stebi per televizijos ekraną. Aikštėje kuklaus ir santūraus Argentinos vunderkindo garaže rastume ne vieną įspūdingą eksponatą, kurio pavydėtų net didžiausi stileivos.

Vienas mėgstamiausių L.Messi automobilių – sidabrinis „Ferrari F430 Spider“. 4,3 l darbinio tūrio V8 variklis leidžia šiam automobiliui pasiekti 100 km/val greitį per 3,6 sek. Kad maža nepasirodytų, argentinietis taip pat turi oranžinės spalvos „Dodge Charger SRT8“, juodą „Maserati 2009“, „Lexus 4×4“ ir „Audi Q7“.

Vienas geriausių pastarųjų metų Afrikos futbolininkų Didier Drogba, skirtingai nei dauguma Juodojo žemyno atstovų, nėra linkęs didžiuotis savo turtais. Čempionų lygos finalo didvyrio automobilis visoje aikštelėje šalia Londono „Chelsea“ stadiono „Stamford Bridge“ buvo pats mažiausias.

Dramblio Kaulo Kranto rinktinės snaiperis į treniruotes mėgdavo atvažiuoti mažutėliu „Mini Cooper S“ automobiliuku ir dažnai sulaukdavo savo komandos draugų sarkastiškų pastabų.

Svarbesnėmis progomis D.Drogba taip pat turi iš ko pasirinkti. Jo garaže puikuojasi „Porsche 911 Turbo“, „Ferrari 430“, „Porsche Cayenne“, „Mercedes McLaren SLR“ ir 150 tūkst. svarų kainuojantis „Mercedes SL65-AMG“. Po šio sezono žaidėjas pareiškė, kad paliks Londoną. Įdomu, kiek laiko užtruks, kol visa ši keturračių žaislų kolekcija persikels į naujuosius puolėjo namus.

 

Futbolininkų mėgstamiausi automobilių modeliai

 

„BMW X5 4.8i SE“ (Wayne‘as Rooney, Rio Ferdinandas, Johnas Terry, Cristiano Ronaldo, Alanas Smithas)

„Range Rover Sport 4.4 V8 HSE“ (Xabi Alonso, Ashley Cole‘as, Jermainas Defoe, Johnas Terry).

„Porsche 911 Turbo“ (Thierry Henry, Robbie Keane‘as, Johnas Terry)

„Bentley Continental GT“ (Kieronas Dyeris, Ryanas Giggsas, Gary Neville‘as)

„Aston Martin DB9“ (Peteris Crouchas, Frankas Lampardas, Ashley Cole‘as)

„BMW M6“ (Didier Drogba, Shay‘us Givenas, Davidas Jamesas, Freddie Ljungbergas, Wayne‘as Rooney)