Dažnėjant vagystėms iš automobilių degalų bakų, bendrovė „Ford” siūlo paprastą ir efektyvų sprendimą – naująją „Easy Fuel”  sistemą.

 

Speciali degalų bako sklendė į pylimo angą leidžia įstatyti tik standartinį degalų pildymo antgalį. „Easy Fuel” ne tik apsaugo nuo degalų ištraukimo naudojant žarną, bet ir neleidžia per klaidą dyzeliną pilti į benzinui skirtą baką ir atvirkščiai.

 

„Siekiame, kad degalų bako pildymas būtų kuo saugesnis ir patogesnis klientui, tačiau tuo pat metu norime apsaugoti automobilių savininkus nuo degalų vagysčių”, - teigė Braenas Aitkenas, „Ford” degalų sistemų departamento vadovas.

 

„Easy Fuel” kuro sistemoje įmontuotas blokavimo įtaisas, kuris fiksuoja antgalio formą bei diametrą ir atidaro arba blokuoja kuro baką. Jeigu antgalis yra netinkamas (pavyzdžiui, benzininiam varikliui bandoma pilti dyzelino) arba naudojama plastikinė žarna, kuro bako atidarymas blokuojamas.

 

„Easy Fuel” sistemoje automatinė sklendė degalų įpylimo angoje atsirakina tik pilant degalus standartinio dydžio kuro antgaliu. Esant būtinybei, kuro bakas taip pat gali būti užsukamas dangteliu. Įstačius tinkamą antgalį, ir jam spaudžiant sklendę, atidaromas degalų bakas. Kai antgalis yra ištraukiamas, sklendė automatiškai užsidaro.