General Motors ir neįprastų transporto priemonių gamintojai “Segway” nutarė bendradarbiauti ir kartu sukūrė keistą ir net kiek juokingą transporto priemonę, kuri, anot kūrėjų, padės išspręsti didžiųjų miestų kamščių ir ekologijos problemas.

Bendras dviejų kompanijų produktas pavadintas PUMA.Tai nauja transporto priemonė, kurios pagrindas – Segway elektrinė dviratė transporto priemonė. Tačiau šis daiktas kur kas didesnis – jame telpa du žmonės. Jie sėdi, o ne stovi, kaip Segway sukurtame įrenginyje. Tačiau PUMA veikia tuo pačiu principu – giroskopo pagalba įrenginys išlaiko lygsvarą ir juda ant dviejų ratų. Tačiau priekyje ir gale yra po du mažus ratukus apsaugai.

Šią savaitę neįprasta transporto priemonė buvo pristatyta Niujorko publikai. Tai transportas skirtas pusei žemės gyventojų - pristatymo metu sakė General Motors viceprezidentas Larry Burns. Mat būtent tiek žemės žmonių gyvena miestuose.

Šis daiktas varomas elektros ir turėtų padėti išspręsti užterštumo ir kamščių problemą. Be to, šios transporto priemonės bus aprūpintos taip vadinama car-to-car technologija, kai interneto pagalba automobiliai automatiškai bendrauja tarpusavyje perduodami informaciją apie priekyje esančius kamščius, avarijas ar laisvas stovėjimo vietas aplinkiniams. Ši informacija tuoj pat atsiduria ekrane, o navigacinė įranga, atsižvelgiant į situaciją kelyje, koreguoja užduotą maršrutą.

Kol kas tai tik projektas ir anot kūrėjų šios transporto priemonės dizainas gali gerokai skirtis – jį lengvai galima keisti – tai tik dizainerių fantazijos dalykas.
Šiame dviratyje sumontuotos ličio – jonų baterijos, kurios varo du elektros variklius – po vieną kiekvienam ratui.
Be papildomo krovimo PUMA gali nuvažiuoti iki 56 km ir pasiekti maksimalų 56 km/h greitį.
Teigiama, kad šį automobiliuką išlaikyti ir prižiūrėti kainuos maždaug keturis kartus pigiau negu įprastą nedidelį miesto automobilį.

Judantį PUMA elektromobiliuką galėsite pamatyti laidoje “Autopilotas” šį sekmadienį 10:00 per Baltijos televiziją.