Ką tik pasibaigęs „Dinaric“ ralis „CFMOTO Thunder Racing Team“ komandos istorijoje bus įrašytas kaip vienas sudėtingiausių, tačiau net ir po visų išbandymų pasiekus finišą galima džiaugtis rezultatais. Nuo pirmadienio varžęsi sportininkai šeštadienį pagaliau kirto finišo liniją ir galėjo lengviau atsipūsti, mat iššūkių netrūko net ir paskutinę dieną, kai teko įveikti kiek per 70 kilometrų.

Mindaugas Skudutis pasakojo, kad paskutinę dieną laikėsi jau anksčiau pasiteisinusios taktikos važiuoti kartu su komandos draugu: „Pirmuose kilometruose susitikom ir kadangi jis sakė, kad jam sunku važiuoti dulkėse, tai važiavau antras – dulkių prisivalgiau daug, bet viskas gerai. Visą laiką važiavome dviese. Tik prieš pabaigą kilo šiokių tokių techninių nesklandumų ir šiek tiek krito tempas, bet bendras rezultatas nuo to nenukentėjo.

Maršrutas taip pat buvo nelengvas – atrodo, kad organizatoriai specialiai pridėjo klaidžių punktų, kuriuose nesunkiai buvo galima suklysti. Taip pat ir trasa buvo labai akmenuota ir nelygi. Trumpas, bet darbingas ruožas – daugelis taip ir tikėjosi.“

M. Skudutis bendroje įskaitoje, kurioje finišą pasiekė beveik šimtas dalyvių, užėmė penktą vietą. Sportininkas sako, kad rezultatu yra daugiau nei patenkintas. Kitas komandos narys Gaetanas Martinezas užėmė septintąją vietą bendroje įskaitoje ir taip pat sako, kad džiaugiasi pasiekimais.

„Startavau 30 sekundžių po Mindaugo ir ne už ilgo pasivijau – kartu važiavome visą maršrutą. Viskas ėjosi puikiai ir be jokių nesklandumų, išskyrus tai, kad likus porai kilometrų iki finišo prakiuro mano keturračio padanga. Bet tvarkyti jos nestojome ir pasiekėm finišą. „Dinaric“ kalnai labai sudėtingi ir pavojingi, bet tuo pačiu labai gražūs. Lenktynės buvo labai gera patirtis“, – po finišo kalbėjo G. Martinezas.

Prancūzui tai buvo pirmosios lenktynės su „CFMOTO Thunder Racing Team“, po kurių jis negailėjo pagyrų visai komandai: „Media komanda visada draugiška ir padarantį savo darbą puikiai. Mechanikai taip pat dirbo nepriekaištingai – geras jausmas kas rytą sėsti ant keturračio, kuris, atrodo, vėl naujas. Smagu buvo ir tai, kaip mus priima kiti – jaučiausi lyg namie.“

Artimiausias „CFMOTO Thunder Racing Team“ komandos iššūkis laukia Maroke spalio 12-18 dienomis, kur vyks pasaulio čempionato etapas.