Ar norėtumėte turėti motociklą? O galbūt jau turite? Važinėtumėte juo tik tam tikromis progomis, o galbūt į jį iškeistumėte automobilį ir motociklą naudotumėte kaip kasdienę transporto priemonę?

 

46 proc. transporto portalo Autogidas.lt respondentų jau turi motociklą, o iš tų, kurie neturi, netgi 80 proc. pripažįsta, kad labai norėtų jį turėti. Kiek daugiau nei dešimtadalis norėtų tik keletą kartų pavažiuoti, likusiems apklausos dalyviams motociklai nerūpi arba jie tikrai nenorėtų jų turėti.

 

Netgi 82 proc. apklausos dalyvių pripažįsta, kad rinktųsi motociklą kaip kasdienę transporto priemonę šiltuoju metų laiku, likusieji beveik penktadalis vis dėlto neatsisakytų automobilių.

 

Autogidas.lt apklausos rezultatai atskleidė, kad vairuotojus labiausiai domina sportinio tipo motociklai. Dauguma, paprašyti įvardinti, kokį motociklą rinktųsi šiuo metu, nurodo streetbike (28 proc.), superbike (21 proc.) arba supermoto (13 proc.). Statistiškai dar reikšminga krosinio motociklo ar enduro tipo motociklų paklausa – juos rinktųsi maždaug po dešimtadalį respondentų. Kiti motociklai (čioperiai, klasikiniai ar kt.) mažiau paklausūs.

 

Iki 5000 Lt – tokia suma už motociklą šiuo metu tiktų daugumai norinčiųjų įsigyti šią dviratę transporto priemonę (apie 40 proc. respondentų), dar apie penktadaliui tiktų ir iki 10 000 Lt kainuojantys motociklai, dešimtadaliui – kainuojantys iki 15000 Lt. Likusieji domėtųsi ir brangesniais motociklais arba išvis negalėtų šiuo metu skirti tam lėšų.

 

Portalo Autogidas.lt skelbimų statistika rodo, kad vairuotojai šį pavasarį labiausiai domisi ne senesniais kaip trejų metų motociklais, kurių vidutinė kaina skelbimuose siekia nuo 2500 iki 4200 Lt.

 

Autogidas.lt informacija