Šiandien, ko gero, „bugačio“ naujienų diena :)
Be žinios apie vieno iš 5 Bugatti Veyron „Pur Sang“ pardavimą aukcione išplatinta ir ši, apie Bugatti Sratos koncepto sukūrimą.
Šio retro-futuristinio koncepto autorius – Bruno Delussu iš Prancūzijos. Jis pats sako, kad kurdamas šį modelį įkvėpimo sėmėsi iš Bugatti 57 Atlantic, kuris laikomas vienu gražiausių visų laikų automobiliu. Bruno teigimu, jis taip pat naudojosi ir Alfa Romeo 6C 2500 Mille Miglia dizaino detalėmis. Atidžiau apžiūrėjus Stratos nuotraukas galima rasti užuominų ir į Weismann MF4 Roadster.
Tiems, kurie jau spėjo pagalvoti, ar šis modelis bus gaminamas, turiu vienareikšmį atsakymą – pasak Bruno, jis šį konceptą sukūrė kaip visiškai fantastinę transporto priemonę, neturinčią jokių tikslų pasiekti gamybos liniją.
Stratos dizaino tikslas buvo sukurti itin aerodinamišką ir grakštų profilį, panašų į lėktuvo sparną. Pasak Bruno, paprastai sportinių automobilių dizainas būna kompatiškas, nervingas ir agresyvus, o jis norėjo visam tam sukurti priešingybę. Dėl to, kaip jis pats sako, buvo prailgintas automobilio rėmas ir sukurta „geidulinga“ forma.
Kaip jam tai pavyko ir ar išvis pavyko galite įvertinti apžiūrėję nuotraukas.