Spalio 26 d. Audi A2 su elektriniu varikliu su vienu pakrovimu nuvažiavo 605 km nuo Miuncheno iki Berlyno. Kaip buvo rašyta anksčiau, japonų entuziastai jau yra nuvažiavę ir virš tūkstančio km, tačiau tai buvo specialiai paruošti palengvinti automobiliai, kuriuose papildomas energijos suvartojimas (pvz, šildymas) buvo sumažintas iki minimumo, o ir važiavo jie niekieno netrukdomi specialia trasa minimaliu greičiu.

 

Minimas Audi A2, priešingai, beveik toks pats kaip serijinis – su nemažai sveriančiu kondicionieriumi ir kita komforto įranga. Važiavimo sąlygos taip pat maksimaliai artimos įprastinėms, didžiausias judėjimo greitis siekė 130 km/val.

 

Tiesa, variklis ir akumuliatorius – kol kas visai neserijiniai… Firmų DBM Energy ir Lekker Energie sukurtoje sistemoje naudojamas ličio polimerinis akumuliatorius, naudojantis Kolibri technologiją. Jis kompaktiškas  – įrengtas gale, tačiau bagažinės apimtis nesumažėjo. DBM Energy atstovų tvirtinimu, jį galima pilnai pakrauti per 6 minutes ! Deja, kaina kol kas išvis neminima… Nežinoma net variklio galia, pagal įvertinimus, ji yra apie 115 kW.

 

Vairavęs “lekermobilį” firmos DBM Energie vadovas atkreipė dėmesį, kad visą kelią naudojosi salono šildytuvu, bet pilnai “neišsėmė” akumuliatoriaus – jis pasiūlė žurnalistams pasikrauti savo mobilius telefonus.

 

Palyginimui – jau gaminamas serijinis Nissan Leaf vienu pakrovimu nuvažiuoja iki 160 km.