Liepos 9, tai reiškia jau ryt, bus oficialiai pristatytas 2010 Jaguar XJ. Iki šio laiko Jaguar masina būsimus savininkus ar tiesiog besidominčius asmenis vadinamaisiais tyzeriniais filmukais.
Apie juos šiek tiek vėliau, o dabar trumpai apie patį automobilį. Pirkėjai galės rinktis iš dviejų prabangaus Jaguar XJ sedano variklio variantų – arba 3.0l šešių cilindrų dizelinio su 240 arba 275AG, arba 5.0l V8, generuojančio 510AG.
Jaguar Cars vykdantysis direktorius Mike O‘Driscoll per 2009 Šanchajaus spaudos konferenciją patvirtino, kad visiškai naujas XJ modelis bus pirmasis, įkvėptas aerokosminių projektų, gaminamas iš aliuminio, sumažinančio automobilio svorį. Taip pat vykdantysis direktorius pridūrė, kad XJ atitiks aukščiausius asmeninės prabangos standartus, įskaitant ir panoraminį stiklinį stogą.
Prekybą šis automobilis pasieks šių metų pabaigoje.
Balandžio 20d: pirmasis oficialus XJ filmukas
Pirmosios tyzerinės nuotraukos buvo pristatytos Šanchajaus automobilių spaudos konferencijoje kartu su trumpu video.


 

Birželio 12d: XJ garso sistema
Filmukas šiek tiek nuobodokas, tačiau pristato prabangaus XJ sedano garso sistemą.


 

Birželio 24d: XJ aliuminio kėbulas
Dėl naudojamo aliuminio sumažėja automobilio svoris, dėl ko sumažėja degalų sąnaudos bei CO2 išmetimas.


 

Birželio 29d: XJ vairavimo dinamika
Dar vienas tyzetrinis filmukas su smulkiomis XJ detalėmis. Jame šnekama apie tai, kaip XJ modelis buvo sukonstruotas būti vikriu, bet tuo pačiu rafinuotu ir patogiu.


 

Liepos 7d: XJ interjeras
Negaliu kaltinti, jei jau praradote susidomėjimą filmukais dėl to, kad Jaguar šykšti konkrečių detalių, tačiau, kaip jau minėjau, iki oficialaus automobilio pristatymo teliko vien diena, taigi viskas tada ir išaiškės. O kol kas – filmukas apie XJ interjerą.



 

2009 liepos 10d. - pirmasis oficialus XJ pristatymo filmukas ir oficialios nuotraukos