Vidmantas UŽUSIENIS

Niurbringo (Vokietija) autodrome beveik neįmanoma būti nepastebėtam automobilių paparacų. Anot liudininkų, jų ten ir šiaip knibždėte knibžda, net specialiai kviesti nereikia. O juk kai kurios automobilių kompanijos, kurių produkcija net ir esant ekonominiam pakilimui nėra tarp populiariausiųjų, kalbama, paparacus pačios informuoja apie kokio naujo mašinos modelio bandymus. Neatmetama, kad šitaip ne vieną ir ne du kartus yra pasielgę kai kurie maži gamintojai, pavyzdžiui, gaminantys elektromobilius.

Tačiau legendinis Džeimso Bondo „Aston Martin“ – tai tau ne koks suknistas elektromobilis! Gali būti, kad sužinoję apie naujo modelio bandymus, paparacai išties jį medžioja dieną naktį. Nors kas pažįsta žurnalistikos virtuvę, tas žino: atsitiktinumų čia retai būna. Neabejokime, kad paparacai iš anksto žino, kurioje trasos vietoje ir kelintą valandą bus bandomas naujas modelis.

Neseniai žiniasklaidos pažiba tapo naujasis kupė „Aston Martin Rapid“. Jis atsirado to paties pavadinimo dviviečio koncepcinio modelio, parodyto jau net prieš trejus metus, vietoje. Tuomet gamintojai iš Anglijos parodė, kad ir jie turi keturių durų „konceptą“, kuris ateityje galės konkuruoti su sparčiai per tuos metus visusiais prabangios klasės „Porsche Panamera“, „Mercedes CLS“, „Audi A7“.

Naujojo „Aston Martin Rapide“ ratus suks net 12 cilindrų 480 AG benzininis monstras. Žinoma, jog ir kupė kaina nebus iš pačių mažiausiųjų – „greituolis“ kainuos 150 tūkst. Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) dolerių (maždaug 390 tūkst. litų). Tikinama, kad dienos šviesą išvys nuo 1 000 iki 2000 „Aston Martin Rapide“.