Su kuo Jums asocijuojasi žiemiški orai? Žiemą dėl vairavimo matote daugiau privalumų, daugiau minusų ar išvis neįžvelgiate skirtumo – vairuojate įprastai ir dėl pasikeitusio oro nesukate sau galvos?

Transporto skelbimų portalo Autogidas.lt apklausoje vairuotojų buvo prašoma pažymėti, su kuo jiems asocijuojasi žiemiški orai vairuojant. Daugumai vairavimas žiemą atrodo susijęs su nenuvalytais, užpustytais keliais (16 proc.), lėtesniu eismu (15 proc.), nemalonumu, kai nuolatos tenka valyti automobilį (14 proc.) arba problemomis, kurių kyla orams atšąlus (kai automobilis neužsiveda, užšąla spynelės ir pan.) (10 proc.).

Truputį mažiau respondentų vairavimas žiemą asocijuojasi su prastu matomumu (9 proc.), didesnėmis spūstimis ir su kitų vairuotojų prašymais pastumti, patempti transporto priemonę (po 8 proc.) ar su jų pačių transporto priemonių nepajudėjimu iš vietos (7 proc.). Keli procentai apklausoje dalyvavusiųjų pastebi vieną teigiamą dalyką – kad gatvėse sumažėja eismo dalyvių, nes kai kurie baiminasi vairuoti žiemą.

Vos 2 proc. Autogidas.lt apklausos dalyvių žiemą nepastebi jokių su vairavimu susijusių pokyčių.

Iš apklausos rezultatų matyti, kad daugumai vairavimas žiemą kelia neigiamų emocijų ar papildomų rūpesčių. Autogidas.lt rekomenduoja kiekvienam vairuotojui pasnigus ar pašąlus dar atsargiau vairuoti, įvertinti pasikeitusias eismo sąlygas, geriau važiuoti lėčiau, bet užtikrintai ir nesukeliant pavojaus nei sau, nei aplinkiniams.

Autogidas.lt informacija