Dauguma vairuotojų teigia, kad pirmasis jų turėtas automobilis buvo ypatingas. Net jei ir pirktas už nedidelę kainą, vis tiktai kėlė ar vis dar kelia ypatingų sentimentų.

 

Netgi 80 proc. vairuotojų teigia, kad jiems jų pirmasis automobilis buvo ypatingas, daugiau nei dešimtadalis (12 proc.) kol kas negali atsakyti į šį klausimą, nes vis dar važinėja su pirmuoju automobiliu, atskleidė transporto portalo Autogidas.lt tyrimas. Vos 8 proc. respondentų pirmasis automobilis nekelia jokių sentimentų, jų nuomone, tai tik transporto priemonė ir niekas daugiau.

 

Iš tyrimo rezultatų matyti, kad daugumai (56 proc.) vairuotojų pirmasis automobilis ypatingas dėl to, kad tai pirmoji nuosava transporto priemonė, kad įsigiję pirmąjį automobilį, jie jau galėjo sėsti ir vairuoti savo automobilį. Penktadalis vairuotojų teigia, kad gerų emocijų pirmasis automobilis teikė dėl to, kad būtent su juo išmoko gerai vairuoti, dar penktadaliui respondentų pirmasis automobilis žavėjo kaip niekad neturėtas daiktas, o vėliau įsigyti automobiliai nekėlė tokių emocijų. Mažai daliai vairuotojų buvo gėda dėl pirmojo automobilio, nes tuo metu, kai teko jį vairuoti, jis buvo nemadingas arba jie nenorėjo tokio modelio.

 

Autogidas.lt tyrimas atskleidė, kad daugumai vairuotojų pirmąjį automobilį atidavė, padovanojo ar nupirko tėvai ar kiti artimieji (39 proc. respondentų), 29 proc. pirko patys, žinodami, kokio tiksliai modelio norėtų, šiek tiek daugiau nei penktadalis vairuotojų pirko kuo paprastesnį automobilį, kurio nebūtų gaila, jei įvyktų eismo įvykis, nes buvo dar nepatyrę vairuotojai, likusieji 11 proc. rinkosi kuo pigesnį variantą.

 

Iki 3 000 Lt – tiek kainavo pirmasis automobilis daugumos tų vairuotojų, kurie jį pirko patys, o ne gavo dovanų (27 proc. respondentų). 22 proc. vairuotojų įsigijo pirmąjį automobilį, kurio vertė buvo iki 5 000 Lt, dar 20 proc. – iki 10 000 Lt. Likusių mažiau nei dešimtadalio pirmieji automobiliai buvo brangesni. Iš tyrimo rezultatų matyti, kad dauguma perkančiųjų pirmąjį automobilį renkasi pigesnes transporto priemones.

 

Paklausti, ar buvo gaila parduoti pirmąjį automobilį, vairuotojai teigia, kad arba buvo labai gaila (36 proc. respondentų), arba kad net negalvojo apie tai, tiesiog pardavė (34 proc.). Apie 6 proc. vairuotojų automobilio buvo taip gaila, kad jie stengėsi atitolinti pardavimo momentą. Ketvirtadalis (25 proc.) Autogidas.lt respondentų vis dar važinėja su savo pirmuoju automobiliu.

 

Autogidas.lt informacija